Windows Live Mail kom i sin första version 2007 och blev ett av Microsofts populäraste e-postprogram. Programmet slutade stödjas den 10 januari 2017 men är fortfarande ett mycket populärt e-postprogram hos sina användare. Om du är en av dom som fortfarande använder Windows Live Mail bör du snarast byta till ett annat e-postprogram.

Riskerna med att använda Windows Live Mail:

Eftersom Microsoft inte längre utvecklar och uppdaterar programmet finns det inga garantier för att det kommer att fungera med din version av Windows 10, det saknar dessutom viktiga säkerhetsuppdateringar och kan utgöra ett hot mot din dators säkerhet. Även om du fortfarande kan ladda ner programmet från olika sidor på nätet så avråder jag från det eftersom många av dessa sidor bara vill utnyttja programmets popularitet för att sprida skadlig kod.

Byt ut Windows Live Mail mot Thunderbird

Jag rekommenderar att du byter e-postprogram till Thunderbird så snart som möjligt. Thunderbird är ett gratis program som utvecklas av Mozilla som även utvecklar den fria webbläsaren Firefox. Det finns många e-postprogram att välja på men få som har stöd för att importera din befintliga e-post från Windows Live Mail. Med tilläggen ImportExport Tools och MoreFunctionsForAddressBook får du möjlighet att flytta med befintliga e-postmeddelanden och kontakter från Windows Live Mail till Thunderbird.

Datorhjälp i hemmet!

Importera befintliga e-postmeddelanden

Om du har ett gratis e-postkonto från outlook.com eller gmail.com behöver du inte importera dina meddelanden. Installera Thunderbird och ange dina inloggningsuppgifter så är du klar, ni andra fortsätter att läsa…

Ladda ner och installera ImportExport Tools tillägget för Thunderbird.

  1. Skapa en lokalmapp i Thunderbird som du importerar meddelandena till.
  2. Högerklicka på mappen du skapade och välj Import/export-verktyg > Importera alla EML-filer från en mapp > även från dess undermappar
  3. Välj den mapp där EML-filerna finns. Standardmappen för Windows Live Mail är C:\Users\<användarnamn>\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail
  4. Klicka på Öppna så importeras dina meddelanden. Nu kan du flytta dina importerade meddelanden till valfritt konto/mapp i Thunderbird.

Du måste ställa in utforskaren att visa dolda filer för att se mappen AppData

Importera befintliga kontakter

Exportera dina kontakter från Windows Live Mail till en tom mapp som vCard-filer (.vcf format). Ladda ner och installera (manuellt) MoreFunctionsForAddressBook tillägget för Thunderbird.

  1. Klicka på knappen Adressboken
  2. Välj den adressbok som du vill importera kontakterna till.
  3. Välj sedan Verktyg > MoreFunctionsForAddressBook > Åtgärder för kontakter > Importera visitkort (.vcf)
  4. Välj mappen som du exporterade dina kontakter till.
  5. Markera dom kontakter som du vill importera.
  6. Klicka på Öppna för att importera markerade kontakter.